HovedsideUddannelse

Videnskabelige møder

Terapeuter i craniosacral medicin

Litteratur

Kursusprogram

Møder

Uddannelse

Kurser


Formål og indhold
Craniosacral Teknik(CST) er en diagnostisk og terapeutisk manuel metode. Den tager udgangspunkt i craniets anatomiske forhold samt somatiske og viscerale refleksmekanismer. Metoden er velegnet ved akutte og kroniske dysfunktioner og syndromer, især som følge af traumatiske påvirkninger af craniet, columna og pelvis som fx whiplash-læsioner.

I kursus A
bliver der gennemgået hjernecraniet og indøvet den specielle palpationsform, der bruges på craniet, samt diagnostiske og terapeutiske greb.

I kursus B
Gennemgås ansigtscraniet, og der indøves diagnostiske og terapeutiske teknikker til behandling af dysfunktioner og syndromer udgående fra ansigtscraniet, som fx efter ansigtstraumer, smertetilstande udgående fra tænderne, masticationsapparatet, næsens bihuler m.m. Ydermere repeteres diagnostiske og terapeutiske teknikker på hjernecraniet (kursus A).

I kursus C
Gennemgås craniets cirkulationssystemer, membransystemets og cranienervers anatomi, biomekanik og fysiologi samt syndromer knyttet til disse strukturer.
Desuden praktiske øvelser i diagnostiske og terapeutiske teknikker.

Uddannelsen
I Craniosacral Teknik omfatter kursus A, B og C. Hvert kursus afsluttes med en prøve.
Har man gennemført et eller flere kurser, kan man deltage i 'refresher kurser A, B eller C', som afholdes løbende, når der er minimum 8 tilmeldte.

Målgruppen for kurserne er sundhedsfagligt uddannet personale, der har en passende anatomisk/fysiologisk viden og som er interesseret i den craniosacrale medicin.
Ajourført 26. februar 2013